28 December 2014

Sedma po redu sezona originalnosti

Glumac i voditelj Dejan Jelača, vredno radi na svojoj novoj sedmoj po redu sezoni emisije „30 minuta“ koja se emituje na ART televiziji. Ono što je karakteristično za pomenutu emisiju je to da se u njoj pojavljuju umetnici koji prvenstveno imaju šta da kažu, nisu previše zastupljeni po mediji, ali i oni koji se ne boje da kažu otvoreno o stanju kulture u našoj zemlji.

O svojoj emisiji ali i onom po čemu se izdvaja od drugih Dejan kaže: „Emisija „30 minuta“ je posebna po tome što se trudim da dovedem goste ne zato što su oni aktuelni i zato što gostuju u svim televizijskim emisijama pa moraju i kod mene. Dovodim one kkoji su profesionalci u svom poslu i koji će bez maske pričati o svojoj profesiji. Mislim da je ljudima dosadilo da skušaju laži koje im se plasiraju. Zato vodlim da dovedem nekoga ko će imati nešto pametno da kaže, da da svoje mišljenje, da zna da ga ni na koji način neću provocirati i pričati o njegovom privatnom životu. Zato je velika glumica Milena Dravić pristala da dođe kod mene u emisiju. Nisam od onih voditelja koji će po svaku cenu izvući nešto iz sagovornika o čemu ne želi da priča. Volim da se moj gost oseća prijatno u studiju, jer ako nema te energije ona sve propadne. Publiku ne možete da slažete, ona tačno primeti iskrenost i kvalitet. Dovodim goste koje cenim i poštujem, čiji rad zaslužuje veliku pažnju. Dolazili su gosti koji su odbijali mnogo veće novinare, tako da to dosta govori o emisiji. Svake sezone se trudim da dovedem nekoga drugačijeg, nekoga ko ne gostuje često po emisijama. I uspeo sam u tome. Imena poput Mirjane Karanović, Nebojše Glogova, Ivana Bosiljčića, Draga Mićanovića, Predraga Ejdusa, Svetozara Cvetkovića, Miše Janketića, Tanje Bošković, sjajnih ličnosti koje su na prvi moj poziv pristale da gostuju u emisiji“.














Dejan bi u januaru trebalo da se vrati u Srbiju i da započne snimanje emisije, ali kako kaže uvek na početku ima „problem“ da izabere prave goste: „U januaru bi trebalo da se vratim u Srbiju i započnem snimanje sedme sezone. Već uveliko pravim spisak gostiju i moram da priznam da imam težak zadatak. To treba da bude neko ko se ne pojavljuje često u medijima, neko će bez dlake na jeziku smeti da kaže kakvo je stanju u kulturi, pozorištu, medijima, muzičkoj sceni. Kada vam sezone otvore Milena Dravić, Nebojša Glogovac i Nikola Rakočević, onda se stvarno nađete u teškoj poziciji koga da pozovete u goste. Ima već neke divne ljude u opcije ali njihova imena za sada ne bih da otkrivam. Moja publika je navikla da to budu veliki profesionalci i pre svega dobri ljudi, tako da će i ovog puta uživati u tridesetominutnom razgovoru sa veoma interesantnim gostima."

Popularni glumac ne krije da postoje nekoliko ličnosti koje bi rado ugostio u emisiji: „To su Emir Kusturica, Matija Bećković, Draga Nikolić, Mira Furlan, Miki Manojlović, Renata Ulmanski, Miodrag Krstović, Miodrag, Radovanović, Olgu Odanović, Daru Džokić, Anitu Mančić, Caneta iz Partibrejkersa. Ali tu su i ministar kulture Ivan Tasovac kao i Prva dama Srbije Dragica Nikolić, Imao bih svašta da ih pitam."

Dejan takođe otkriva da je imao ponude da svoju emisiju prebaci na drugu televiziju, ali kako kaže komercijala nije za njega: „Imao sam nekoliko ponuda da svoju autorsku emisiju “30 minuta" prenesem na drugu televiziju. Mislim da još uvek nisam spreman da radim na nekoj komercijalnoj televiziji. Nemam ništa protiv takvih stanica, čak ih i privatno često gledam, samo mislim da mojoj emisiji nije tamo mesto. Potpuno razumem šta je to šou biznis, ali ja nisam u toj priči. Ne bih po svaku cenu uticao na svoju popularnost. Svestan sam da moju emisiju gleda određena publika i to mi je dovoljno. Da li ću biti u centru medijske pažnje ako bih preneo emisiju na neku komercijalnu televizuju uopšte me ne zanima. Možda još uvek nisam naučio da koketiram sa komercijalom. Priznajem, nisam. Niti želim”.


Uskoro na RTS-u se očekuje premijera novog serijala „Zaboravljeni umovi Srbije“ u kojem Dejan igra ulogu Aleksandra Karađorđevića za koju kaže da je nešto najznačajnije što je odigrao u svojoj karijeri. Što se tiče poslova u Americi, nedavno je završio znimanje epizoda serije „Elementary“ u kojoj igra FBI agenta, a u kojoj je sarađivao sa popularnoj glumicom Lusi Lu. Pre nekoliko dana je završio i snimanje filma „American rouge“, i ono što je jedino mogao otkriti o ulozi je to da je kompleksna i veoma teška. 

No comments:

Post a Comment