02 December 2014

"Neposlušni" vladaju!

Igrani film "Neposlušni" mlade rediteljske i scenaristkinje Mine Đukić premijerno je prikazan (28.11) u Domu omladine Beograd, u okviru glavnog programa 20. Festivala autorskog filma. Ovaj debitanstki film izazvao je veliko interesovanje i naišao na vrlo dobar prijem publike.

Svetku premijeru film je doživeo početkom godine na Sandes festivalu nezavisnog filma u Americi, zatim je prikazan na više međunarodnih festivala, među kojima u Roterdramu i Karlovim Varima, a osvojio je nagradu za najbolji film u nacionalnoj selekciji na Sinema sitiju u Novom Sadu.

Lazar (24) i Leni (24) su bliski prijatelji iz ranog detinjstva. Leni je prinuđena da provede leto u malom provincijskom gradiću, u kome su odrasli, radeći u porodičnoj apoteci. Nestrpljivo iščekuje ponovni susret sa Lazarom koji se u rodni grad vratio nakon tri godine studiranja u inostranstvu. Nakon konačnog susreta njih dvoje odlučuju da krenu u nasumični put biciklima, sa željom da ili iscrpe ili ponovo izmisle odnos koji je dostigao kritičnu tačku. Ovo je savremeni film o dvoje mladih, drugova iz detinjstva koji se ponovo sreću na pragu zrelosti, o ljubavi i o slobodi, ovaj film je snimljen u lepim pejzažima Vojvodine po kojima oni krstare svojim biciklima, uz popularne pesme Minje Subote iz 60-tih i 70-tih godina.

Producent je "Kiselo dete", producentska kuća koju su zajedno osnovali Mina Đukić i mladi reditelji Nikola Ležaić i Uroš Tomić.

Uloge tumače: Hana Selimović, Mladen Sovilj, Danijel Šike. Minja Subota, Ivan Đorđević, Marko Janjić, Biljana Keskenović, Nenad Pecinar, Žarko Radić Raslav Sekulović...

Film započinje svoj bioskopski život od 4. decembra u mnogim velikim dvoranama.

No comments:

Post a Comment