03 December 2014

Predstavljamo: Stefan Čeganjac

Muzička grupa "Chegi" donela je pravo osveženje na muzičku scenu. Njihove "priče" kako prestavljaju svoje pesme dobijaju pozitivne komentare. U grupi su otac Željko i njegova dva sina Stefan i Dušan. Sa frotmenom benda Stefanom porazgovarali smo o tome kako nastaju pesme, kada možemo da očekujemo album ali i o poređenju sa legendarnom grupom "Il Divo".

Grupa „Chegi“ je donela pravo osveženje na našu muzičku scenu. Kako ste se odlučili za upravo ovaj pravac muzike?
Ne mogu baš reći da smo se odlučili za ovakav pravac, jer muzika koju stvaramo predstavlja deo nas, naših ubeđenja i emocija. Tako da su naše pesme odevene u nešto što mi osećamo kao potrebu da podelimo sa publikom.

U jednom intervjuu izjavili ste da Ljubić brdo koje se nalazi u Čačku umnoge pomaže u stvaranju vaše muzike. Da li je to i dalje vaš neiscrpan izvor inspiracije ili su u opciji još neke stvari?
To „magično“ mesto na Ljubiću zaista predstavlja naš kutak mira u koji se sklanjamo od beogradske gužve i jeste veliki izvor inspiracije. Mislim da način života, naše navike, okruženje, iskustva itd., sve to mnogo utiče na dela koja čovek stvara, tako da se neprekidno unapređuju i pojavljuju novi vidovi inspiracije.

U grupi ste sa ocem i bratom. Da li to vam to olakšava posao budući već znate kako i šta ko želi?
Svakako da je lakše raditi u okviru tima, zato što je ukupna energija koja se ulaže, neuporedivo veća, a samim tim i muzika koja se stvara, mnogo kvalitetnija.

Radite na albumu koji nosi naziv „Priče“, koliko će numera sazdržati i kada je planirano da ugleda svetlost dana?
Da, već dugo vremena smo angažovani na albumu „Priče“ koji se bliži kraju. Imaće najmanje 8 numera, ali sa obzirom na to da se pišu i nove pesme, moguće je da se taj broj poveća. Što se tiče termina izlaska albuma, on još uvek nije definisan, pošto zavisi od toga kada ćemo završiti ceo album, ali nadam se da će to biti uskoro.

Na grupu skrenuli ste pažnju sa pesmom „Jedna noć“, zbog čega je baš ona odabrana da sa njom predstavite rad svoje grupe?
„Jedna noć“ se prosto nametnula kao najbolji izbor za početak čitave priče oko grupe CHEGI. To je pesma koja na dobar način predstavlja ono što mi radimo, a sa obzirom na reakcije publike, bila je to ispravna odluka.

Do sada ste izbacili tri pesme tj. tri priče. Koja od njih tri se najviše izdvaja, koja je na publiku ostavila najveći utisak na publiku?
Još uvek je dosta rano govoriti o tome, jer prva „priča“ postoji u medijima već nekoliko meseci, a nove dve „priče“ su nedavno objavljene. Ali što se tiče nekih prvih utisaka koje smo do sada čuli, zaista su preferencije publike podeljene.

Kako gledate na to da vas porede sa grupom „Il Divo“? Da li vam to laska ili biste više želeli da vas okarakterišu kao nešto novo što je jedinstveno? 
Svakako da nam godi takvo poređenje. Il Divo je jedna od najkvalitetnijih svetskih grupa, koja ima dosta sličnosti sa nama po stilu, vokalnoj tehnici, muzičkom pravcu itd. Mislim da je najbitnije da čovek stvara nešto što oseća i da to nalazi put do srca publike, a svakako da će se naći sličnost sa nekim od izvođača u svetu.

No comments:

Post a Comment