09 December 2014

Mali dnevnik RTS-a

Radio-televizija Srbije i produckija "Paprika Latino Studios" sa ponosom su spremili "Mali dnevnik" - petominutnu informativnu formu, koju u potpunosti realizuju deca.

Termin pred drugi Dnevik RTS-a, nekada bio je rezervisan za dečji program. Svi se rados ećaju popularnih crtanih filmova iz 19.15 uz koje su mnoge generacije odrasle, kao i drugih sadržaja namenjenih upravo deci.

Ako je odraslima glupo da postavljaju pitanja kada im nešto nije jasno, klincima definitvno nije. Mali dnevnik postoji da bi nas deca koja ne znaju da čitaju novine, telope i reklame, pitala šta tačno znači promenljivo vreme, samit, demokratija, ekonomska kriza ili pdv. Ako objasnimo njima, objasnićemo ponešto i samima sebi. U tih pet minuta osmeh se neće seliti sa lica. U tih pet minuta, gledalac će zaboraviti na probleme. Imaće priliku da se odmori makar na trenutak.

Takav će „Mali dnevnik" imati uticaj na odrasle. Ali šta je zapravo sa našom prvobitnom ciljnom grupom? Šta će vršnjaci naših „malih" novinara moći da vide?
Deca imaju priliku da kroz zabavan i informativan sadržaj, rečima koje su njima bliske, bolje upoznaju svet oko sebe. „Mali" novinari će se truditi da im objasne zanimljive teme, na način na koji oni mogu najlakše da razumeju. Jer, i oni su deca. U tih pet minuta, mališani će se kroz zanimljive priloge i bogat sadržaj edukovati na zabavan način i u sebi podstaći istraživački duh. Osetiće da se konačno neko obraća njima, i da konačno imaju emisiju kao odrasli. I deca i odrasli će sa pažnjom pratiti vesti koje su nam „mali" izveštači spremili.  Gledajte „Mali dnevnik" svakog radnog dana u 19.20, na Prvom programu RTS-a i makar na 5 minuta posmatrajte svet dečjim očima.

RTS je uvek pazio i na najmanju publiku a kao proizvod iz te pažnje izašle su mnoge i dan danas poznate dečije emisije "Laku noć, deco", "Na slovo, na slovo", "Priča iz Nepričave", "Metla bez drške", "Fazoni i fore", "Neven"...

No comments:

Post a Comment