05 December 2014

"Crvenkapa" iz drugog ugla

Jedno od najpoznatijh pozorišta za decu „Boško buha“ i ove godine iako su prostorije u procesu renoviranja mislio na svoju publiku pa je pozorište pripremilo dve novogdišnje predstave za svoje najmlađe posetioce. Premijere obe predstave biće izvedene na scenama UK „Vuk Karadžič“. „Novogodišnji kviz“ i „Crvenkapa“ ove godine pokušaće da oduševe mlađane posetioce svojom originalnošću po čemu je ovo pozorište takođe poznato.

Poznata bajka „Crvenkapa“ ovog puta je predstavljena iz potpuno drugačijeg ugla. Ova svetski poznata devojčica u šumi ne sreće samo vuka već i mnoga druga čudnovata bića koja na različite načine utiču na njen put kroz šumu i odrastanje. Jedan od njih je i Deda Mraz, koji će na kraju nagraditi Crvenkapina nastojanja da otkrije sve u svoj njegovoj lepoti.  Za tekst je zadužena Milena Depolo dok režiju potpisuje Darijan Mihajlović. Miodrag Tabački je zadužena za scenografiju i kostime, dok je Alekasandar Lokner zadužen za muziku a Nebojša Gromilić za koreografiju.

U predstavi igraju: Jelisaveta Karadžić, Andrija Milošević, Anastasia Mandić, Lena Bogdanović, Nenad Nenadović, Ivan Mihailović. Kao i specijalne gošće: Mirna Radulović, Sara Jovanović, Nevena Božović i Saška Janković.

Predstava je na repertoaru od utorka 16. do utorka 30. decembra u terminima od 11, 13, 15, 17 i 19 časova na sceni „Aleksandar Popović“ u UK „Vuk Karadžić“.

Predstavu "Novogodišnji kviz" možete pogledati od nedelje 14. do utorka 30. u UK "Vuk Karadžić" na sceni "Kult" u terminima 11, 13, 15, 17 i 19.

No comments:

Post a Comment