25 December 2013

Kad ljubav zakasni / Samac u braku

Nakon uspešne ekranizacije romana Milice Jakovljević Mir Jam „Ranjeni orao“, „Greh njene majke“ i „Nepobedivo srce“ na red je došao roman „Samac u braku“ kojeg ćemo gledati u formi filma ali i u vidu tv serije od 8 epizoda. Iza ovog projekta stoji Košutnjak film koji je i do sada radio sve ekranizacije romana.

Scenario za film radila je Milena Depolo dok režiju potpisuje Ivan Stefanović. Po ovom romanu već je rađen film „Brod plovi za Šangaj“ iz 1991 godine u kojem su glavne uloge igrali Vesna Trivalić i Svetislav Goncić.


Priča govori o  o Radmilu advokatu koji je godinama zaljubljen u Ljiljanu. Iako je najpoželjniji neženja u Palanci, svom malom gradu, on odbija sve bračne ponude, i želi da se oženi Ljiljanom, koja planira da se uda za Momčila, ali on u poslednjem trenutku pokazuje svoje pravo lice i odbija da se oženi Ljiljanom. Iznervirana i besna zbog toga Ljiljana se iz inata udaje za Radmila iako nije zaljubljena u njega. Iako ubrzo poželi da se raziđu, Radmilo je moli da ostane neko vreme dok ne smisli kako da to prođe bez skandala, u njihovom mestu, nakon čega njihov odnos prerasta u veliku ljubav i ostaju da žive zajedno.

Iako su u ekranizaciji ovih romana obično glavni bar bio Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić, celokupna ekipa kako ispred kamere tako i iza nje je promenjena tako da glavne uloge igraju Miloš Biković i Brankica Sebastijanović. Pored njih u projektu igraju Vesna Stanojević, Vanja Milačić, Slobodan Ćustić, Igor Pervić, Dušanka Stojanović, Marijana Pejatović, Milena Vasić, Natasa Čuljković i mnogi drugi.

Film „Kad ljubav zakasni“ premijerno će biti prikazan 3. januara 2014. godine u Sava Centru sa početkom u 20:00 časova, dok je premijera serije „Samac u braku“ zakazana u martu 2014 na Prvoj Srpskoj Televiziji. 

No comments:

Post a Comment