02 January 2015

TV Premijera: Mamula

Nova godina donosi nove televizijske premijere domaćih filmova. Nakon premijere "Kada ljubav" zakasni na red je došao film Milana Todorovića "Mamula". Posle premijere na Festu 2014. i učešča na međunarodnim festivala, televizijska premijera zakazana je na RTS-u, danas (2. januar) u 22:10h.

Sa namerom da publiku pre svega zabavi pa i uplaši, reditelj je crpeo inspiraciju iz američkih i italijanskih horora B kategorije iz 70-tih i 80-tih godina.

Za scenario bili zaduženi Marko Backović, Milan Konjević (koji je već sa Todorovićem sarađivao na filmu "Zona mrtvih" i Beri Kiting.  Zanimljivost koja se veže za ovaj film jeste da da se on snimio u roku od 15 dana. Film je sniman u Herceg Novom i okolini ali najveći deo filma sniman je na ostrvu Mamula.

Budući da se u filmu priča na srpskom ali većinu i na engleskom jeziku pored naših glumaca tu su se našli i "stranci", glumačku podelu čine: Kristina Klib, Natali Bern, Slobodan Stefanović, Dragan Mićanović, Miodrag Krstović, Janko Cekić, Jelena Rakočević, Sofija Rajović, Zorana Kostić Obradović i Franko Nero.

Priča filma "Mamula" govori o dve studentkinje iz Amerike, Keli i Luis, koje dolaze u Crnu Goru da posete Aleksu, prijatelja iz studentskih dana. Posle nekoliko dana uživanja, njihov prijatelj i kolega sa fakulteta ih nagovara da posete napušteno ostrvo Mamula, iako su upozoreni da se na njemu dešavaju čudne stvari i čuli su razne legende o njemu. Na ostrvu zatiču samo ribolovca koji drži lepu devojku za koju se ispostavi da je sirena koja lepim izgledom i pesmom opčinjava, a potom se ubrzo pretvara u krvožendog monstruma.

Glumac Franko Nero dobitnik je nagrade "Vremeplov", koja se dodeljuje za izuzetan doprinos žanrovskom filmu na festivalu Sidžes, najvećem na svetu u oblasti fantastike. On je nagradu dobio za ulogu ribara upravo u filmu "Mamula".

No comments:

Post a Comment