11 January 2015

Nešto više: Katarina Marković

Prošle nedelje televizija Pink startovala je svoj novi projekat „Audicija“ u kojoj se takmiče komičari. Pored muškog dela žirija u kojem su Milan Kalinić, Marko Živić, Andrija Milošević i Dragan Maca Marinković, u ekipi u ulozi voditeljke nalazi se šarmanta glumica Katarina Marković.

Nakon završetka osnovne škole iz rodnog Kruševca preselila se sa porodciom u Beograd. Budući da nije iz prvog puta upisala glumu, Katarina se odlučila za Pravni fakultet koji je upisala i uspešno završila prvu godinu. Na insistiranje profesora Minje Dedića odlučuje ponovo da pokuša i upada u klasu Vlade Jeftovića.

Prvu televizijsku ulogu dobila je na trećoj godini studija u seriji „Agencija za SiS“, gde je glumila Rozu. Zbog straha od kastinga nije želela da ide, ali na nagovor cele klase otišla je na kasting i dobila ulogu. Iste godine pojavila se u epizodnoj ulozi kao kćerka Jove Otrova u seriji „Ljubav, navika, panika“. Nakon Agencije doša je novi angažman u vidu filma „Promeni me“ u kojem je tumačila Kaću. Potom sledi glavna uloga u Pinkovom novom sitkomu „Kuku Vasa“. Učestvovala je u projektima kao što su „Pevaj brate!“ i u novoj sezoni kultne serije „Otvorena vrata“. Publika je trenutno može gledati kao Anitu Nikezić u trećoj sezoni serije „Budva na pjenu od mora“. Katarina je nedavno i završila snimanje filma „Vlažnost“.

Pored posla na televiziji Katarina ima i zavidnu listu uloga na daskama koje život znače. Još uvek pamti tremu pre svoje prve premijere „Don Žuan“ u Bitefu. Voli da istakne da voli svoje uloge iz predstava „Dečko koji obećava“ i „Piste za Šeherezadu“. Aktivna je u dečjem pozorištu „Boško Buha“ gde ima redovan repertoar. Predstave koje se izdvajaju su: „Mala sirena“, „Iza kulisa“, „Pepeljuga“, „Škola rokenrola“, „Vasilisa Prekrasna“.

Trenutno je angažovana u emisiji „Audicija“ koja se emituje na televiziji PINK, nedeljom od 21:00h. Dok je repriza zakazana sledećeg dana (ponedeljak) u 12:00.

No comments:

Post a Comment