28 January 2015

15 razloga: Ko vam dade termin?

Emisija “Ko vam dade termin?” polako ali sigurno došla je do svoje godišnjice postojanja. Rođendanski specijal zakazan je za 31. Januar (subota) u 19:00h na Našoj TV (Sky +). Gosti ovog posebnog specijala su pevač Dragan Kojić Keba, novinar Mladen Mijatović i muzičar Željko Stepanović. Blog “Kulturna Srbija” kao poklon za ovaj posebnu priliku poklanja im preko rubrike “15 razloga” zbog kojih treba da se gleda emisija “Ko vam dade termin?”.

1.  Godinu dana – pravi broj da se započne rubrika. Emisija “Ko vam dade termin?” proslavila je godinu dana postojanja. Emisija se trenutno nalazi u drugoj sezoni, a mi im iskreno želimo još mnogo uspešnih godina i sezona pred njima.

2. Zorana Pavić – autorka emisije. Svakako dovoljno je reći Zorana da bi bilo sve jasno, ali ukoliko ima onih kojima nije sve najbistrije, rećemo: duhovita, spontana, spretna, pevanje je suvišno spominjati (svi znamo njene hitove) i kako njena pesma kaže: “Ne damo joj da ostari”.

3. Nenad Škundić – podjednako važan deo emisije. Takođe on je isto autor sa Zoranom. Na Zoranin poziv pristaje da zajedno urade emisiju, rezultat je “Ko vam dade termin?”. Uvek spreman da “protrese” pitanjima svoje goste (videli smo da i da se zbog toga neki ljute), spreman na humor, dobru pesmu, ako treba i da zaigra.

4. Gosti – emsija je imala zaista raznolikih gostiju, od prevača, glumaca, sportista pa sve do novinara. Ne zadržavaju se samo na nekoliko profesija niti hvala Bogu ponavljaju goste (kako je slučaj u pojedinim emisija, pa zbog toga nastaju šale da gosti spavaju u studiju do sledeće nedelje i “nove” emisije).

5. Humor – jednostavno treba izazvati nekoga da pogleda bilo koju epizodu emisije a da se ne nasmeje.  Prirodan humor, spotan, ništa ne ide na silu, smeha i zabave na sve strane. Podjednako je dobro što su uvek i gosti su tu da pored voditelja stvore humor, još uvek nije bio niko u emisiji ko je bio uštrogljen, već su se svi osećali kao kod kuće.

6. Pevanje – mislim da je ovo zaista jedna od retkih emisija u kojoj svi gosti znaju da pevaju. Bilo da se radi o glumcima, ili njihovim kolegama voditeljima, ali uvek se nekako zadesi da se u emisiji zapeva, što ne zvuči nimalo loše.

7. Pesma za početak – kada smo već kod pevanja, mora se spomenuti Zoranin  i Nenadov prepoznatljivi početak emisije. Uvek se emisija započne njihovom verzijom poznatih pesam, bilo da je to šaljiva dečija pesma ili neka od prepoznatljivih hitova njihovih gostiju ili drugih umetnika.

Zorana i Nenad

8. Vatromet – postoji veoma mali broj emisija u kojima postoji vatromet. Skoro da ni ne postoje. U “Ko vam dade termin?” samo sekund nakon što Zorana kaže “Vatromet” on postaje deo emisije. Morate priznati, bar malo vas kopka to da vidite!

9. Specijali – svoju šansu (iliti pilot) emisija je dobila kao “Novogodišnji specijal” koji je nakon premijernog prikazivanja više puta na zahtev publike repriziran. I ove godine nije bilo drugačije pa je tako za praznike ponovo snimljen “Novogodišnji specijal” o čemu smo pisali (tekst možete pročitati OVDE). A kroz par dana sledi i “Rođendanski specijal” povodom godišnjice emisije.

10. Efekti – pored gorepomenutog vatrometa, ekipa se za obeležavanje nekih važnijih datuma (većinom u specijalima) potrudi da gledaocima pruži i neke efekte. Pa su tu uz pomoć prijatelja emisije obično, “vatra”, vodeni balončići, konfeti.

11.  Nema crne liste – Nenad je za naš blog tokom ekskluzivne nedelje otkrio, da on nema problem da ugosti nekoga ko mu se manje sviđa od drugog gosta, I da taj neko ako je svojim radom postigao nešto, rado će ga ugostiti u emisiju. Tako da je takozvana crna lista trenutno prazna. 

12. Privatne priče – ono što emisije daje dodatnu notu zanimljivosti  su priče i dešavanja za koje je malo ko znao. Tu je uglavnom zadužena Zorana koja sa svojim gostima se priseća nekog smešnog dešavanja i internih šala za koje su samo oni znali.

13. Nikada bezobrazni – u današnjem televizijskom vremenu kada se juri rejting voditelji gledaju što bezobraznije da podbodu nekoga da bi im rejting bar malo porastao. Prvo što su se Zorana i Nenad dogovorili oko emisije je to da ne budu bezobrazni niti nevaspitani, uvek se do odgovora gosta može doći na dosta zanimljiv i šmekerski način. Primitivan može biti svako!

14. Ko vam dade termin? – samo ime emisije ih je u početku izdvajalo od ostalih emisija. Ako se voditelji sami pitaju ko im je dao termin, nema potrebe da bilo ko drugi to radi. Mada ovo je i hrabri potez jer bi malo ko išao “sam protiv sebe”.

15. Ima neka fora – kako u Nenad i Zorana kažu: “Ima neka fora”. Ona izgleda stvarno postoji, jer nakon što odgledaš emisiju, željno čekaš sledeću (koja je tek za nedelju dana) i očekuješ da vidiš goste i teme. Zaista postoji neka fora.

No comments:

Post a Comment