09 November 2014

Novo: predstava "Plastika"

Iz pera Stevana Koprivice izašao je novi komad „Plastika“ koji će Beogradska publika premijerno moći da vide 11. novembra u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“. Glavne uloge igraju popularne glumice Nela Mihailović i Suzana Petričević koja je ujedno i potpisala režiju predstave.

Predstava u produkciji „FaVi teatra“ pre beogradske premijere, početkom novembra su izvedene u Batočini, Smederevu i Kruševcu. Reprize u UK „Vuk Karadžića“ zakazane su za 14. i 28. novembar, dok kasnije slede gostovanja.

Stevan Koprivica je ovu predstavu pisao namenski upravo za ove dve glumice što je kako je Suzana izjavila velika čast.

Sve se događa u teretani, čekajući dr. Štibohara. Šta je bilo, bilo je. Novom snagom u novi život. Evo njih dve, Katarine i Miline u elitnoj teretani zatvorenog tipa gde čekaju personalnog trenera koji će im odrediti vrstu treninga. Samo za njih, da budu ono što nikada nisu bile. Posle toga sledi čarobni skalpel dr. Štibohara koji će popraviti sve ono što je život pokvario.  Milina i Katarina , u godinama kada se još nada, dale su veliki novac da bi prošle kroz specijalni tretman čije je finale plastična operacija. Nikada se pre nisu srele njih dve i nikada se i ne bi srele da nije ove male teretane i trenera koji nedopustivo kasni. Dva dijametralno suprotna karaktera, dve naizgled obične ali uzbudljive  sudbine kroz koje se prelamaju smešne i bolne odrednice vremena u kome živimo , sučeliće se na spravama za korekciju tela i duše. Ishod njihovog susreta je krajnje neizvestan, kao i naši životi uostalom.

Opis likova:

Suzana Petričević ... Milina Čakarević
Dovoljno iskusna da zna šta joj je raditi, dovoljno mlada da sebi da još jednu šansu. Bila je udata za jednog „velikog baju“, prevelikog da bi ostao veran ali premalog da bi prevario smrt. Bila je zgodna provincijalka čiji se san o osvajanju velegrada ostvario. Bila je atraktivna hostesa na štandu skupih automobila na Beogradskom sajmu. Bila, sve je bila, a ona bi da bude i sada i ubuduće. Ima čisto srce i brz jezik. Odluka da prepakuje telo u ekskluzivnom  medicinskom centru  nije joj dovoljna za prepakivanje duše.

Nela Mihailović ... Katarina Bojanović
Nekadašnja perspektivna studentkinja žurnalistike. Namera  da„plastikom“  ukloni trag  bivšeg vremena ne pomaže da ukloni sve bivše tragove neveremena u kojem je živela. Dete velegrada o čijem životu su odlučivali  drugi, presenzebilna i predelikatna da bi joj bilo svejedno.  Hoće  da pokuša još jednom, dok još ima nešto malo vremena. Umela  je i ume da   voli, makar te ljubavi  bile pogrešne. Od sete se brani  gorkim humorom koji zna da bude lekovit. Uvek joj je malo nedostajalo da bude svoja i prava i uvek bi se dogodilo ono ali što sreću kvari. Nije joj mesto u ovoj teretani, ali..

No comments:

Post a Comment