27 November 2014

"Nešto lepo" na RTS-u

Na RTS-u se emituju dramske vinjete "Nešto lepo", koje su nastale iz bogate pisane zaoštavine Slobodana Stojanovića, koje u kulturi, umetnosti i životu na neki način uvek prićuju "Nešto lepo".
Slobodan koji je ove tekstove pisao sredinom 90-tih između ostalog bio je umetnički direktor Beogradskog dramskog pozorišta, urednik Televizije Beograd, profesor dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Iza sebe ostavio je veliki broj književnih dela. TV drame i serije koje se ističu su "Više od igre", "Učitelj", "Siroče", "Jastuk groba mog". Što se tiče knjiga proza tu su: "Povodom mokrog sna", "otrčao", "Devojka sa lampom", "Lav u Beogradu". Od drama ističu se. "Opasna voda, "Ptic i ptica", "Raste trava", "Veliki dan"...

Glumac Dragan Nikolić u emisiji govori po Slobodanovim tekstovima. I na kraju u seriji "Nešto lepo", dogodilo se ono što je Slobodan Stojanović kao pisac često želep: od svih njegovih priča koje tragaju za onim, što je, kako je sam govorio "vraški teško" - nastala je jedna priča, kojom uvek i u svemu, uz Dragana Nikolića, nalazimo nešto lepo.

Autor ovog projekta je Miloš Stojanović, režiju potpisuje Dragomir Zupanac. Seriju "Nešto lepo" možete gledati subotom u 17:05 na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

No comments:

Post a Comment