29 November 2014

Vrati se, Zone

Zbog ogromnog uspeha koji je film „Zona Zamfirova“ postigao 2002. godine bilo je za očekivati da će film i dobiti nastavak. Nekoliko puta se čak o tome naveliko pričalo ali do realizacije nije došlo. Sve donedavno. Na Vlasinskom jezeru u junu ove godine svečano je predstavljena ekipa filma „Vrati se, Zone“ koja prestavlja jednu vrstu nastavka originalnog filma.

Iako se očekivalo da će Zdravko Šotra preuzeti snimanje i ovog dela, na mesto režisera došao je Jug Radivojević, koji je poznatiji kao pozorišni reditelj, ali režirao je i dve popularne serije „Ljubav i mržnja“ i „Agencija za SiS“, ovaj film biće njegovo vatreno krštenje. Pisac Stevan Sremac, po čijem romanu je nastao prvi deo filma nije pisao nastavak, ali zato je to uradila Dušica Milanović Marika u romanu „Zona Zamfirova: Šta je bilo posle“. Upravo ovaj roman je poslužio kao inspiracija za scenario filma.  Miroslav Mitić koji je u prvoj „Zoni“ bio producent ovog puta se oprobao kao scenarista, on je u saradnji sa Ivanom Mitić, a po motivima romana Dušice Milanović napisao scenario.

Svi oni koji su mislili da bez Katarine Radivojević i Vojina Ćetkovića nema ni nastavka, prevarili su se, budući da su glavne uloge Zone i Maneta od starijih kolega preuzeli Brankica Sebastijanović i Milan Vasić. Ono što je zanimljivo za ovaj projekat je to što nijedan glumac iz prvog dela neće reprizirati svoju ulogu, tako da će umesto Svetlane Bojković, Radmile Živković, Dragana Nikolića i Milena Dravić u filmu igrati Ljiljana Dragutinović, Jelisaveta Seka Sablić, Nikola Ristanovski i Anita Mančić. Pored već dobro poznatih likova dopisani su novi a njih će tumačiti Milan Lane Gutović, Tanja Bošković, Milorad Mandić Manda, Vesna Trivalić...
Muzika koje je svakako bila jedan od jačih aduta prvog filma, ovog puta je poverena Željku Joksimoviću kojem ovo neće biti prvi put da radi muziku za film budući da je to već radio za filmove kao što su „Ivkova slava“ i „Šešir profesora Koste Vujića“.

Po prvom tizeru koji je svetlost dana ugledao ove nedelje, film „Vrati se, Zone“ najavljuje se za jesen sledeće godine, tačnije u novembru.

No comments:

Post a Comment