17 November 2014

Oproštajni valcer porodice Jagodić

Treća, koja je ujedno i poslednje sezona sage o porodici Jagodić, startovala je sinoć (nedelja, 16.11. u 20:00) na RTS-u. Novih 10 epizoda izašle su iz pera Đorđeta Milosavljevića, koji je napisao scenario i za prve dve sezone, dok režiju potpisuje Miroslav Lekić. Ova sezona simbolično nosi naziv "Jagodići: Oproštajni valcer".

Ova sezona donosi i male promene u glumačkoj ekipi, tako da se u ovoj sezoni neće pojavljivati Grof Milan Jagodić kojeg je igrao Dragan Nikolić i lik Svetozara koje je tumačio Vojin Ćetković. Takođe dogodila se i zamena glumica pa tako u poslednjoj sezoni Aidu neće igrati Sloboda Mićalović već glumica Tamara Krcunović.

Serija je snimana u Beogradu, Bečeju, Novo sadu, Pančevu i Kulpinu na 21 lokaciji, i to je sve trajalo 64 dana. Iako je tokom prve dve sezone producent bio Dejan Lutkić, tu odgovornost u ovom delu je preuzeo glumac Gordan Kičić. Svih 10 epizode će se emitovani svake nedelje na prvom programu Radio-televizije Srbije sve do sredije januara sledeće godine.

Prošlo je sedam godina od vremena kada smo se poslednji put družili sa našim junacima. Okolnosti su se u međuvremenu izmenile. Grof Milan nije više među živima. Na godišnji pomen ocu, braća se ponovo sreću. Branko se vraća iz Pariza a Lajko dolazi iz Pešte. Obojica planiraju kratak boravak na kaštelu. Lajko onoliko vremena koliko mu treba da se odluči da li da se priključi internacionalnim brigadama u građanskom ratu u Španiji, a Branko, onoliko koliko je neophodno da Jovana nagovori na prodaju kaštela.Ali, neočekivani susret sa Aleksandrom probudiće kod njega osećanja za koja je verovao da više ne postoje. Zatečen je, zbunjen i ne zna šta mu je dalje činiti. I Jovana će zbuniti neočekivani susret sa Aidom, koju nije video godinama.Ono što će mu ona reći potpuno će ga izmeniti. A onda će istraga koju poručnik Vasić vodi povodom misteriozne smrti mlade služavke u blizini kaštela još više zamutiti odnose među akterima, izazivajući niz neobičnih i neočekivanih događaja koji će ubrzo izmeniti živote svih njih.


Uloge: Dejan Lutkić (Jovan), Gordan Kičić (Branko), Gorica Popović (Marišneni), Radoje Ćupić (Slaven), Nina Janković (Aleksandra), Dara Džokić (Milena), Radoslav Milenković (poručnik Vasić), Miloš Samolov (narednik Masniković), Nada Šargin (Ljubica), Tamara Krcunović (Aida), Nebojša Dugalić (Miroljub, njen muž), Marko Baćević ( Emilijan Belopoljanski), Andrija Kuzmanović ( Jocika), Tamara Aleksić( Simka), Ivan Bosiljčić (Lajko), Sonja Damjanović ( Goluba), Nebojša Ilić ( Dragutin Fajfer) , Nenad Ćirić (dr Drenjević Agaton), Dejan Dedić (Anastas Drenjević), Branka Šelić (služavka Dana), Bojan Dimitrijević (kamerdiner), Mira Banjac i drugi...

No comments:

Post a Comment