17 September 2014

Bunar, drama za lažljivu decu

Teatar "Džep" (o tome kako je nastao i onome šta on nudi svojoj publici možete pročitati u intervjuu za naš blog OVDE) svoju sezonu započeo je dobrim tempom. Premijera predstave "Bunar, drama za lažljivu decu" zakazana je za petak 19. septembar u 19 časova (Temerinska 76), a ulaz se plaća knjigom. Naime umesto novca - knjiga po ličnom izboru. One će se potom slati bibliotekama koje su izgubile svoje sadržaje u majskim poplavama. 

Zbog velikog interesovanja i ograničenog broja mesta, predstava "Bunar, drama za lažljivu decu" dobila je dva reprizna termina. Prva repriza je zakazana za subotu 20. septembra u 17 časova, dok je druga istog dana ali je termin zakazan za 20 časova. Ulaz je 300 dinara. Na indekse i đačke knjižice važi popust od 50%. 

Svi se mi ponekad nađemo u mraku. U vrtlogu loših izbora. U poricanju. U tamnici sopstvenog uma. U laži. Svi smo mi ponekad u bunaru. Od silnih zidova, koje smo sami podigli, često zaboravljamo da postoji izlaz. A on je uvek tu. Sve što preostaje je da osvestimo problem i da iznađemo želju za pronalazak načina da do tog izlaza stignemo. A načina je mnogo. Izreka kaže da pravi put često nije onaj kojim se najlakše ide. Tako malo deli heroja od običnog čoveka. Potrebno je samo malo hrabrosti i odgovornosti da čvrsto stanemo na svoje noge. Svi smo voljeni vladari sopstvenih kraljevstava ako u njima vlada unutarnji mir. Ne smemo prestati da težimo ka tome. Jer, istina možda boli, ali ona i oslobađa.

"Bunar, drama za lažljivu decu" je upravo to. Alegorija o prihvatanju odgovornosti, i uopšte, o odrastanju.
Ona podstiče na komunikaciju, sagledanje i rešavanje problema, prihvatanje krivice i težnju da postanemo bolji.
Isprva je pisana za decu, ali vrlo brzo prerasta u nešto više i dobna granica za užitak u njoj počinje postepeno da se gubi. Na kraju krajeva, svi smo mi ponekad lažljiva deca. 

Preporučuje se za uzrast od 10+ godina.
Dramski tekst i režija - Nina Sibinović
Uloge tumače - Aleksa Ivanković, Nađa Maksić, Vuk Nedeljkov, Ana Jerotijević, Daniel Deni Jovančević, Sanja Homa, Tomislav Čeleketić.
Kostim - Željka Panić
Svetlo - Irena Savičić
Dizajn - Bora Mitričević
Tehnička podrška - Teodora i Saša Zurnić
Teatar "Džep" od srca se zahvaljuje Ministarstvu omladine i sporta i Novosadskom humanitarnom centru na finansijskoj pomoći da predstava postane ono što jeste.

Rezervacije su moguće (i obavezne!) na stranici Teatra "Džep" kao i na brojeve telefona 069/440-25-32 i 062/220-172

No comments:

Post a Comment