09 September 2014

Koliko "Daleko je Holivud"?

Uskoro na male ekrane trebala bi doći nova humoristična serija koja govori o trenutnom stanju kulturnih ustanova u Srbiji. Pozadina priča „Daleko je Holivud“ je zapravo javljeno gašenje pozorišta u našoj zemlji.

Scenario za 12 epizoda napisali su Nenad Gvozdenović koji će ujedno biti i u ulozi reditelja i glumac „Narodnog pozorišta „ u Kikindi, Miljan Davidović, koji i glumi u seriji.

Priča započinje kada se najavi gašenje jednog pozorišta, a svi zaposleni u tom pozorištu pokušavaju da spreče da do toga ne dođe. Tu nastaju teorije zavere, na sceni je paranoja, te duhoviti zapleti i razrešenja. Motivaciju za scenario Miljan Davidović je izvukao iz godina koje je proveo u raznim pozorištima.

U seriji „Daleko je Holivud“ koja se snimala nešto više od četrdeset dana na mnogim lokacijama u Kikindi glume: Petar Božović. Boris Komnenić, Danima Maksimović, Predrag Ejdus, Anja Mit, ali i glumci kikindskog ansambla: Milja Davidović, Đorđe Marković, Dragan Ostojić, Branislav Knežević, Branislav Čubrilo i Slavoljub Matić.


Svaka čast ekipi koja je započela projekat na svoju inacijativu. U današnje vreme nije nimalo lako snimiti seriju,  jer je potrebno dosta zalaganja ali i finansijske pomoći. Nakon što su glumci počeli sami producirati svoje predstave i tako stavili tačku na čekanje, izgleda da se tako nešto smešni i televizijskim projektima.

No comments:

Post a Comment