07 September 2014

Snima se: Bićemo prvaci sveta

Vođeni uspehom koji su postigli "Montevideo" serije i filmovi, producenti iz "Intermedia Network-a" spremaju još jedno sportsko ostvaranje. Naime, nakon fudbala na red je došla i košarka. Upravo se snimaju film i serije "Bićemo prvaci sveta" koji će govoriti o osnivačima čuvene "Jugoslovenske škole košarke" ali i o prvoj zlatnoj medalji na prvenstvu uLjubljani 1970. godine.

Režiju ovog ostvarenja potpisuje Darko Bajić, dok su za scenario zaduženi Nebojša Romčević u saradnji sa Gordanom Mihićem i Ognjenom Sviličićem, a koji je rađen po ideji Zvonimira Šimuneca, koji je ujedno i autor i sa Dejanom Petrovićem producent ovog projekta.

Film "Bićemo prvaci sveta" radi se koprodukciji sa partnerima iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. 

Glavne uloge u ovom ostvarenju tumače mladi glumci Strahinja Blažić koji tumači ulogu Nebojše Popovića, Miloš Biković će igrati Radomira Šepera, predsednika Košarkaške federacije Jugoslavije. Aleksandar Radojičić tumači lik Bore Stankovića, koji je bio prvi čovek FIBA, dok Marko Janketić tumači čik Aleksandra Nikolića, tvorca Jugoslovenske košarkaške škole. U ostalim ulogama su Leon Lučev, Sergej Trifunović, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Nina Janković, Tamara Dragičević, Stefan Kapičić, Jure Henigman, Radovan Vujović, Toni Mihajlovski i drugi. 


„Bićemo prvaci sveta“ je priča o četiri pionira koji su osnovali Jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi - Nebojša Popović, Borisav Stanković, Radomir Šaper i Aleksandar Nikolić. Centarlni događaj je finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. godine, između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država. Iz vizure glavnog lika Nebojše Popovića priča prati razvoj i životni put entuzijasta koji su svojim profesinalizmom, idejama i naporima ostvarili svoj san - prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, uz ogromnu pomoć istomišljenika iz svih krajeva bivše zemlje. Film je smešten u dva različita vremenska perioda: u sadašnjem i u sećanjima Nebojše Popovića.

No comments:

Post a Comment