04 September 2014

Premijera: "Varvari"

Premijera debitanskog ostvarenja “Varvari” reditelja i scenariste Ivana Ikića zakazana je za večeras (04.09) u Domu Sindikata sa početkom u 20:00, tom prilikom publici će biti predstavljeni ekipa filma kao i glumačka postava. Samo sat kasnije zakazane su projekcije u "Domu omladine" i Sinepleksu šoping centra "Ušće". Producent ovog ostvarenja je Milan Stojanović, dok je produkcijska kuća koja stoji iza filma “Sense Production”.

“Varvari” je drama o odrastanju u svetu bez perspektive, portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti. Glavni junak priče Luka je mladić na pragu punolestva koji, zajedno sa svojim najboljim prijateljem Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz Mladenovca. Rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronađe svoje mesto u okruženju. Na dan demostracija (17. ferbuara 2008 godine), nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost, Luka koristi organizovani prevoz iz Mladenovca da dođe u Beograd. I dok huligani divljaju po ulicama Beograda, Luka skuplja hrabost da konačno upozna oca koji ga je napustio pre više godina.

Film svoju svetsku premijeru imao je na održanom festival u Karlovim Varima, gde je oduševio publiku, a časopis “The Hollywood Reporter” posebno hvali mladog Željka Markovića koji tumači ulogu Luke, a za film je napisano “Za razliku od svojih likova, ovaj film zna gde ide i šta radi.” U takmičarskom program “Istočno od Zapada” reditelj Ivan dobio je sprecijalno priznaje za film.


U okviru projekta “Predpremijere” na Sarajevo film festivalu prikazani su “Varvari” sa velikim uspehom.  Upravo projekcijom filma “Varvari” na Letnjoj pozorinici u Vrnjačkoj Banji otvoren je 38. Festival filmskog scenarija (FFS).  Film “Varvari” je zatvorio zvanični filmski program na “Filmskim susretima” u Nišu. Film će se uskoro naći i pred publikom u Londonu u konkurenciji za “Najbolji debitantski film” – Raindance Film Festivala (02.10 u 21:00h)

U filmu glume: Željko Marković, Nenad Petrović Fleš, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović i mnogi drugi.


No comments:

Post a Comment