27 March 2015

Emisija "30 minuta" sa ponosom se priseća srpskih velikana

Ovog petka u emisiji "30 minuta" autora i voditelja Dejana Jelače je filmski i televizijski reditelj Petar Stanojlović.  Dobitnik više nagrada i povelja za svoj profesionalni i javni rad. Docent na fakultetu.

U emisiji govori o novom serijalu "Zaboravljeni umovi Srbije", koji se trenutno emituje na Radio televiziji Srbije. Otkriva kako će izgledati kreativni koncept novih epizoda i zbog čega se toliko dugo čekalo na novi serijal.

Petar govori i o tome da je tužno što još uvek imamo veliki broj važnih ljudi koji su uradili nešto za ovu zemlju a zaboravljeni su.

Stalni je reditelj na RTS-u i otkriva nam kakva je situacija u ovoj televizijskoj kući. Da li je javni servis i danas elitna institucija kakva bi trebalo da bude. Ocenio je medijsku scenu u Srbija dana i kritikovao da na većini kanala gledamo program istog sadržaja koji podrazumeva komercijalna muzička takmičenja. 


Naglasio je da suštinski problem nije u donošenju novih zakona i uredbi u kulturi nego u pogrešnom sistemu vrednosti, i da bismo napravili neki pomak moramo da se preispitamo šta su nam prioriteti.

Emisija se na programu nalazi danas (petak, 27. mart) u 20:30 na ART televiziji.

No comments:

Post a Comment