11 March 2015

Ekskluzivno: Bojana Stamenov

Bojana Stamenov veću pažnju na sebe skrenula je učešćem u šou-programu "Ja imam talenat" a do tada bila je poznata po džez i bluz kuloarima. Svojim raskošnim glasom uspela je da osvoji srca publike i na "Beosongu" sa ubedljivo najvećim brojem glasova uspela da pobedi i da postane predstavnica naše zemlje na Evroviziji. Numera "Ceo svet je moj" odlično se kotira na Evrovizijskim kladionicama. Za naš blog "Kulturna Srbija", Bojana otkriva kakav sada ima osećaj kada su se utisci malo smirili, govorio o lošim komentarima ali i o svojim očekivanjima na Evroviziji. 


Vest da postoji mogućnost da ćete pevati englesku verziju pesme na "Evroviziji" izazvala je lavinu negativnih komentara. Kako vi gledate na tu situaciju?
- Komentari, pozitivni, ali i negativni, sastavni su deo posla kojim se bavim. Na Youtube kanalu RTS-a pesmu je za dva dana preslušalo više od 300 hiljada ljudi, a na društvenim mrežama „Ceo svet je moj“ dobija puno pozitivnih komentara. Moje je da dam svoj maksimum kako bih opravdala to poverenje i Srbiju predstavim na najbolji mogući način – kvalitetnom izvedbom i scenskim nastupom. Još uvek nije doneta odluka na kom jeziku ću pevati. Obe verzije su specifične na svoj način, iako je poznato da sam do sada najčešće izvodila obrade na engleskom jeziku, i da je engleski jezik taj koji mi leži.

Sada kada su se utisci malo slegli, kako gledate na veče za izbor pesme za Evorviziju? Kakav je osećaj vladao?
- Pesma Evrovizije je ostvarenje dečijeg sna. Samim tim je osećaj apsolutno božanstven. Zaista sam istinski srećna.

Vaše mišljenje o drugim pesmama koje su izvedene te večeri? Da li ste imali svog favorita?
- Nas troje smo tokom priprema za izbor za Pesmu Evrovizije puno družili i provodili vremena zajedno, kako u studiju dok smo radili na pesmama, tako i van njega. Sve tri pesme su lepe i posebne na svoj način, tako da ne bih izdvojila ni jednu kao svog favorita.

Mnogo se u medijima naglašava da je tekst engleske verzije pesme pisao Čarli Mejson koji je radio i na pesmi prošlogodišnje pobednice Končite Vurst. Da li time želite da poručite da je uspeh zagarantovan, ili pak kvalitet pesme?
- Jeste, tekst za englesku verziju pesme je pisao Čarli Mejson, nema sumnje da je pesma kvalitetna. Nadam se da ćemo njegov prošlogodišnji uspeh i ponoviti.


Kakav osećaj imate kada pročitate na se pesma "Ceo svet je moj" nailazi na dobar prijem kod publike i da se dobro kotira na Evrovizijskim kladionicama?
- Jako mi je drago zbog toga, nadam se da će tako i ostati do samog izbora u maju.

Da li ste dugo razmišljali o tome da li da se prihvatite posla oko pesme za Evroviziju budući da kako godine idu, "Evrovizija" nekako gubi na svom kvalitetu?
- Ne mislim da Evrovizija gubi na kvalitetu, ona se razvija u skladu sa vremenom, kako produkcijiski, tako i pevački, a svake godine kvalitetna pesma nadje put do slušalaca i gledalaca.

Kakva su vaša očekivanja za Evroviziju?
- Be all ears, Bojana is singing.

No comments:

Post a Comment