03 October 2014

Ko je zatvorio vrata?

Kada je Bojana Maljević na svom tviter nalogu objavila da će nakon 18. godina snimiti nastavak kultne serije „Otvorena vrata“, jedni su bili uz nju, dok su drugi bili skeptični po pitanju nastavka. Bojana svakako nije odustajala od ideje da se snimanje realizuje, okupila je kompletnu ekipu iz originalne postave (sem Olivere Marković, koja je preminula) i sa novim idejama krenula u pobede.

Biljana Srbljanović i Miloš Radović, autori serije, napisali su karakterizaciju likova i sve što im se dešavalo u proteklih 18 godina. Sa novim promenama dolazi i nova televizija, tako da umesto RTS-a, treća sezona se emituje na Prvoj srpskoj televiziji. Treća sezona brojala je 16. epizoda koje su bile podelje u dva dela, prvi deo je prikazan od maja do juna, dok je drugi deo sezona bio rezervisan za jesen u periodu od septembra do novembra. Epizode su privukle dosta pažnje, pa je i sama Bojana u jednom trenutku izjavila da su „Otvorena vrata“ popularnije i gledanija od perioda kada se serija emitovala devedesetih godina.

U junu 2013. godine objavljeno je da serija dobija novu 4. sezonu koja će imati 20 epizoda. Snimanje je počelo u avgustu iste godine, dok je emitovanje počelo u martu ove godine i emitovano je 10 epizoda dok je ostalih deset predviđeno za emitovanje na jesen.

Problem nastaje promenom koncepcije televizije Prva, koja u svoj program uvrštava emisije „Granda produkcije“ koje zauzima sve bitnije termine. Na predstavljanju nove programske šeme televizija Prva što se serijskoj programa tiče najavila je samo dve serije „Urgentni centar“ i „Jedne letnje noći“ – dok su mnoge serije stavljene pod znak pitanja uključujući i „Otvorena vrata“.

Epizode su snimljene i spremne na emitovanje, postavlja se pitanja kada će dobiti pristojan termin, mnogi se plaši da se promenom pravca televizije zauvek ne zatvore vrata porodice Anđelić-Jakovljević. Kako će se situacija dalje razvijati ostaje nam da vidimo. Nadamo se da ćemo bar još koju sezonu uživati u jedinstvenim likovima serije koja je u mnoge drugačija od ostalih domaćih projekata. 

1 comment:

  1. Нажалост, Прва мисли да је емитовање шљама од серија уместо оригиналних Врата начин модернизовања. Надам се да ће увидети своју грешку. :(

    ReplyDelete