11 October 2014

Predstavljamo: Doris Bizetić-Nygrin

Doris Bizetić - Nygrin već od malena se bavila muzikom. Tako je davne 1992. snimila 15 pesama za decu koje je komponovao njen otac. Takođe otpevala je i pesmu za "Unicef" čiji su autori bili Oliver Mandić i Marina Tucaković, a spot "Deca bez adrese" emitovan je u preko 130 zemalja širom sveta. Doris se pored muzike bavila i glumom pa je tako učestvovala u emisijama "Bebevizija" i "BB show". Svoj prvi cd izdaje 2012. godine i to na engleskom jeziku, što dobija pozitivan prijem kod publike. Dve godine kasnije, Doris izdaje drugi cd pod nazivom "Intimate details", nakon nedavno završene promocije, Doris za blog "Kulturna Srbija" govori o utiscima, o novim pesmama ali i šta fanovi uskoro mogu da očekuju novo od nje.

U prodaju je izašao vaš drugi cd pod nazivom „Intimate details“, kakvi su utisci posle promocije?
- Bilo je divno, dobila sam puno komplimenata i to od velikih muzičkih imena.Promocija se održala u Domu Sindikata "Klub Promocija", bilo je puno ljudi. Ovo je bila privatna promocija, pozvani su bili samo bliski prijatelji, kolege i nekoliko novinara. Planiram za uskoro promociju za fanove, to će onda biti prilika svima da se slikamo, da im potpišem disk a prvih 50 koji dođu će dobiti poklon.

Svu kampanju i kao najavu za album započeli ste presmom po kojoj upravo i cd nosi ime „Intimate details“. Da li u tekstovima pesama ima nekih vaši intimnih detalja?
- Ceo album je pun intimnih detalja. Sve pesme su autobiografske, ali neću otkriti koje su tačno o čemu.

Po vašem mišljenju, zbog čega mnoge ajmo da ih nazove zvezde prodavaju svoju intimu da bi dobili bar pet minuta pažnje?
- Ne znam. Možda nemaju neke bitne kvalitete/talente sa kojima bi izašli u prvi plan.

Po čemu se razlikuje vaš novi album od prošlog?
- Ima mnogo više numera, više instrumentala. Album traje 79 minuta. Takođe tu je i remix koji je radio Miki Šarkanović – Engine, iz Novog Sada.

Kako ste odlučili da želite da pevate na engleskom, kada ste rekli to vašim bližnjim saradnicima ili porodici da li je bilo onih koji su se tome protivili?
- Oduvek sam volela da pevam na engleskom, i od početka stvaranja pesama i komponovanja sam shvatila da se tako bolje izrazim, lepše zvuče te rečenice ovako nego na srpskom. Niko se nikad nije protivio, svi me podržavaju od početka.

Kada smo već kod pevanja na engleskoj kako se odnosite prema činjenici da vam mnogi zameraju specifičan naglasak koji imate prilikom izgovaranja reči na engleskom?
- Imam evropski akcenat, ne želim da zvučim kao neko iz Amerike, Engleske, Kanade. Ono što je bitno osim dobre melodije i teksta je i to što imam dobru dikciju. Uz sve to umem da pevam, tako da se ne bih zadržavala na hejterskim komentarima, to što oni kažu nema nikakvu vrednost.

Sa promocije: Anita, Boris i Doris Bizetić
Uz svog oca Borisa Bizetića od malena ste prisutni u javnosti. U kom trenutku ste odlučili da želite da uradite nešto svoje po čemu će vas ljudi prepoznavati?
- 2002. godine, kad sam počela da komponujem i snimam to sve.

Snimate i vlogove što kod nas još uvek nije toliko zastupljeno, kako ste došli na tu ideju da i tim putem otkrivate nešto o sebi svojim fanovima?
- Te vlogove radim kad stigne i ako se osećam tako. To je hobi a ne posao, tako da kad stignem radiću još vlogova. Na ideju sam došla gledajući super vlogove nekoliko engleskih vlogera, preko YouTube-a.

Šta planirate nakon promocije? Da li fanovi mogu da očekuju nove spotove ili ste možda planirali da održite neke nastupe?
- Sada na dan promocije je izašao najnoviji spot, "Future won’t be late". Planiram još spotova ali ne znam kada. Što se tiče nastupa, svi će morati još malo da sačekaju.

1 comment:

  1. I Bog stvori kafansku pevacicu. Ako se D. B. nalazi na Kulturnoj Srbiji, onda je jasno gde nam je kultura.

    ReplyDelete