23 October 2014

Predstavljamo: "Kabare Harms"


U produkciji "Fakulteta dramskih umetnosti" iz Beograda i pod režijom Kristine Opsenice nastao je "Kabare Harms" koji će biti premijerno izveden u okviru "Bitef teatra", 30. oktobra u 20 časova.

"Kabare Harms" je predstava nastavala dramatizacijom dela "Jelizaveta Bam", Danila Harmsa. Priča govori o njegovom životu, kao i njegovom stavu prema tadašnjem sistemu u kome je umetnost bila u službi vlasi. Predstava takođe problematizuje pitanje umetničke slobode, igrajući se različitim vidovima cenzure u umetnosti danas.

Predstava je po strukturi nadrealistička drama sa elementima karikaturalnosti i dokumetarizma. U opštem društvenom okviru, govori o slobodi i emancipaciji ličnosti i njegovom procepu između želja i stvarnosti.


Ulove u ovom ostvarenju pripale su Peđi Dmnjanoviću, Jelisaveti Karadžić, Dušanu Mazejiću, Vladimiru Ćirkoviću i Miroslavu Nikoliću.

Svakako treba pomenuti ljude iza kulisa a tu su scenograf Kristina Bravo, projekcija Goran Balban, kostim Ana Nesimovski, muzika Libercuatro, dizajn svetla Gordana Pantelić, dizajn zvuka Dora Filipović.

No comments:

Post a Comment