09 October 2014

Snima se: Jedne letnje noći

Nakon velikog uspeha koji su postigle serije „Ranjeni orao“, „Greh njene majke“, „Nepobedivo srce“ i „Samac u braku“ a sve rađenje po motivima romana Milice Jakovljević poznatije kao Mir-Jam, „Košutnjak film“ u saradnji sa Prvom srpskom televizijom započeo je snimanje nove serije „Jedne letnje noći“ koja će prestavljati ekranizaciju romana „To je bilo jedne noći na Jadranu“.

Prva klapa ove serije pala je u Petrovcu na Moru, zanimljivo je da će ovaj crnogorski gradić glumiti hrvatsko ostrvo Rab, dok će „ulogu“ Venecije dočarati Kotor i Tivan. Ivan Stefanović za glavne junake izabrao mlade glumce Bojana Perića i Ljubomira Bulajića, oni će se boriti za ljubav lepe devojke Krinke. Od samog trenutka kada se upoznaju između dvojice mladića javlja se neviđena ljubomora koja vremeno kulminira.

Na održanom kastingu prijavilo se preko 150 ljudi, a srećne ruke da zaigraju u ovoj seriji kao deo glavne ekipe bile su Milena Radulović, Vaja Dujović i Ivana Dudić.

Producent projekta Zoran Janković izjavio je da će ovaj projekat biti drugačiji u odnosu na ranije ekranizacije i da će zahvaljujući modernoj tehnologiji projekat izgledati skuplje „Serija će izgledati drugačije u odnosu na ranije ekranizacije romana Mir-Jam. Prića se najvećim delom odigrava na Jadranu i Veneciji. Deo kradrova biće snimljen na broju, a zahvaljujući modernoj tehnologiji, izgledaće skuplje“, između ostalog je izjavio i dodao „Da je Mir-Jan engleska spisateljica, svaka njena knjiga bila bi ekranizovana i to više puta" zaključuje Zoran.

Ukratko o radnji romana: Krinka i Lola Branović su dve sestre u ranim dadesetim, obe veoma privlačne i zanimljive, iako potpuno različite. Krinka je povučena, voli da sanjari i nije mnogo zainteresovana za ljubavne odnose. Lola je njena sušta suprotnost - rano je ostala udovica, ali u njom ima mnogo želje za životom i veoma je raduju susreti sa različitim muškarcima. Jednog leta, njih dve zajedno sa svojom majkom odlaze na putovanje brodom, u Veneciju, pa na Rab. Letovanje i susret Krinkin sa Dubravkom, a Lolin sa Žarkovm će im zauvek promeniti živote.

No comments:

Post a Comment