15 April 2015

Predstavljamo: Spider band

Sve popularniji "Spider band" osnovan je u avgustu 2014. godine, do sada uspeli su da održe veliki broj svirki, a slobodnih datuma za nastupe sve je manje, kako članovi benda kažu, oni su postavili neke nove standarde jer je bend sastavljen od muzičara različitih godina ali sličnih ciljeva: "Spider Band je osnovan da bi publika u ovom podneblju dobila ono što zaslužuje, a to smo mi, mladi muzičari koji svoje umeće i ljubav prema muzici na najbolji način prenosimo na sve koji nas slušaju na nastupima. Samim tim postavljamo standarde jer je ovo prvi bend sačinjen od muzičara različitih godina a sa toliko sličnim ciljem i pravcem".


U sastavu benda nalaze se četiri momka: Slobodan Bajčev (klavijaturista), Veliša Basarić (gitarista i vokal), Saša Beljanski (vokal) i Nemanja Mandić (bubnjar i vokal), kažu da svako od njih voli drugačiji žanr muzike ali da se lako dogovore oko repertoara koji je raznovrstan i pogodan za sve: "U bendu smo nas četvorica. Sva četvorica smo prošli mnogo toga i iza sebe svako od nas ima bogato iskustvo koje zajedničkim snagama ukrstamo i time jačamo timski rad. Jedna zanimljivost je što smo sva cetvorica muzičari koji vole različite žanrove, ali pošto je timski rad veoma dobar kao i radna atmosfera među nama, iz svakog tog žanra biramo najbolje pesme, pesme koje će publika najbolje da prihvati. Zato je naš repertoar toliko raznovrstan. Preferiramo klubske svirke i biramo pesme koje se sviđaju uglavnom mladima, ali vas uveravamo da ni oni malo stariji neće požaliti ako nas angažuju, jer i za njih imamo pripremljen repertoar".

Pored stalnih nastupa, bend predano radi i na autorskim pesmama, a jedna od njih kako kažu ako bud sve išlo na vreme ugledaće svetlost dana na leto. "Iskreno ću vam reći, imamo nekoliko pesama na čekanju, spremne su za snimanje i obradu. Za sad se bavimo nastupima koji su pred nama i jednostavno nemamo vremena za autorske pesme. Ali obećavamo i vama i onima koji nas verno prate na našim nastupima da ćemo uskoro izbaciti jednu od tih pesama i nadamo se da će se svideti svima. Verujem da će to biti već na leto. Slušaćemo je i pevati zajedno".


Poštovaoci rada "Spider banda" mogu uživati u njihovoj muzici u mestima kao što su Sombor, Subotica, Novi Sad ali i njihova okolina, takođe dolaze po pozivu, o svemu tome možete saznati preko njihove facebook stranice: "Publika može da nas čuje u Somboru i svim okolnim mestima, kao i u Subotici, Novom Sadu i mestima oko njih. Nemamo određeno gde ćemo da sviramo, idemo tamo gde nas ljudi traže, po pozivu, i naravno za sve naše nastupe mogu da se informišu na fejsbuk profilu benda koji vodi nas menadžer, kao i na broj telefona 061/231-68-95 a možete i putem e-mail : spiderbandsombor@gmail.com"

Bend najavljuje u učešće na jednom ozbiljnom festivalu, a to je "Glas Anđela - Tijana Jurić" koji je posvećen tragično nastradaloj Tijani Jurić: "I dalje planiramo da ispunjavamo obaveze i da nastupamo na dogovorenim mestima, i kao što sam vec rekao, da radimo na autorskoj pesmi. Slobodni termini se popunjavaju očekivanom brzinom, što me raduje i mogu da kažem da ćemo se potruditi da na svakom od tih nastupa damo svoj maksimum. Očekuje nas i jedan ozbiljan festival na kojem nastupamo 27. i 28. juna , a to je Vidovdanski festival "Glas Andjela - Tijana Jurić"  koji se organizuje u Svetozar Miletiću gde je nađena tragično nastradala devojčica u čiju čast se ovaj festival i pravi. Na tom festivalu će biti mnoge poznate ličnosti, a samim tim što je glavni gost Jelena Tomaševic možemo da zaključimo da se radi o ozbiljnom festivalu".


Na kraju momci iz benda su se zahvalili blogu "Kulturna Srbija" na ukazanoj prilici, kao i mnogim ljudima koji cene naš rad i daju im ogromnu podršku.

No comments:

Post a Comment