07 April 2015

"Daje se na znanje" - Maid i Pipi

Organizacija "Daje se na znanje" (klik na ime za više informacija) i dalje nastavlja sa svojim radionicama. Kao što su i obećali radionice sa novim instruktorima održaće se samo na drugoj lokaciji.


U subotu 11.04 u Sali studentskog doma Karaburma (Mije Kovačevića 7b, Beograd) radionicu će održati Maid Zahirović i Mladen Piperin.

Cena za obe radionice ostaje ista - simboličnih 200 dinara.

Vremenska satnica izgleda ovako:
13:00 - 15:00 (Maid - Jazz Funk)
15:30 - 17:30 (Pipi - Hip-hop)


Maid (Gagarod) Zahirović se bavi plesom, kako se kaže, od samog svog postojanja. Dolazi iz Bosne i član je ekipe “Fresh Generation” iz Sarajeva, a rodom je iz Tuzle. Sa svojih 14 godina ulazi u vode koreografa i nailazi na mnogo stilova u Hip-Hop plesu koji su mu omogućili da ih proučava kroz svoje koreografije te razna takmičenja na kojima je učestvovao (battle). S početkom 2012. godine pronalazi se u stilu “Jazz Funk” koji je usavršavao uz pomoć njegovog glavnog mentora Siniše Vidović-a (CRO) , a pored njega pomogle su mu konsultacije sa Dejanom Tubićem (USA). Inspiracija mu je Yanis Marshall i mnogi drugi Jazz Funk koreografi. Kao svestran igrač on želi da kroz svoj stil u Jazz Funk-u doprinese radost i slobodu govora tela kod drugih igrača širom sveta pa i u Srbiji, Beograd, gde se trenutno nalazi. Kaže da će mu biti velika čast da drži radionicu ljudima u Beogradu jer za njega su svi tako puni pozitivne energije i druželjubivi te želi da svima prenese svoje znanje, koliko-toliko, te da u bliskoj budućnosti i sarađuje s svim igracima u Beogradu jer je impresioniran svima.


Mladen (Pipi) Piperin osnovni plesovi su mu hip-hop, house, jazz balet. Takođe se bavio borilačkim veštinama pre plesa i imao dosta uspeha u tome. Plesom počinje da se bavi od 2005. godine. Samostalni koreograf postaje od 2011. godine. Neke od plesnih škola u kojima je prikupljao svoje znanje su: Zilenijum, Bic, Wizard Entertainment. Učestvovao je u mnogobrojnim manifestacijama, emisijama kao što su: "Fantastic show", koncerti mediskih ličnosti i nastupi zvezda poput, Brene, Ane Kokić, Indire Radić, Milice Pavlović, Aleksandre Bursać, Mie Borisavljević, Selme Bajrami, Dragane Mirković, itd. 2011 godine osvaja prvo mesto sa svojom ekipom na evropskom open takmičenju iz hip-hop-a. Učestvovao je na brojnim takmičenjima i radionicama na područiju Srbije i šire i imao je dosta uspeha na istim. Kruna njegove karijere jeste otvaranje njegove plesne škole pod imenom “Freedom” gde ima mogućnost da prenosi svo znanje koje su ljudi godinama prenosili na njega. Kaže da je veoma uzbuđen zbog predstojeće radionice i kaže da će dati sve od sebe da prenese svo svoje znanje na vas.


No comments:

Post a Comment