26 August 2014

Za decu: Plava ptica

Emisija za decu “Plava ptica”, leti sa uspehom već četiri godine. Ova interaktivna emisija uspela je da nastavi tradiciju nekadašnjeg dečjeg programa. U ovoj emisiji pored voditelja je I jedan pas. “Plava ptica” je sastavljena od nekoliko priloga, zanimljivih gostiju I specijalnih izenanđenja. Emisija je nastala na ideji da se deci skrene pažnja sa društvenih mreža kao svakodnevne preokupacije na bolji, kvalitetniji i edukativniji sadržaj.

Idejni guru ovog projekta koji je svojim savetima i iskustvom pomagao bio je Timoti Džon Bajford (koji iza sebe ima mnogo uspešnih serija među kojima su “Neven” i “Poletarac”). Kako ekipa emisije kaže Timoti je uvek prvi pročitao scenario, davao savete na snimanja i nesebično delio svoje veliko iskustvo i talenat kada ekipa negde zapne. Urednik redakcije dečjeg I školskog programa je Nataša Drakulić. Urednik emisije bila je Jelena Popadić Sumić, ali zbog porodiljskog odsustva na njeno mesto je došla Dunja Petrović. Reditelji serijala su Miodrag Kolarić i Igor Basorović.

Emisiju prve dve sezone vodili su Jelena, Nikola, Bojan Osman i svakako Šmuci. Ali od treće sezone, publika se oprašta od Nikole i Jelena, a na njihovo mesto dolazi mlada glumica Borka Tomović, koja već sa velikim uspehom vodi dve sezone. Pored psa Šmucija koji je i prava zvezda emisije, nalaze se i “Ruke iz kofera” koje su tu da “nerviraju” voditelje.



U današnje vreme kvalitetnog programa za decu nema, zato su emisije poput “Plave ptice” od velikog značaja. i dok se polako približava nova televizijska sezona, mi se nadamo da ćemo sa plavom pticom leteti i ovog septembra. Tako da let, let do nove sezone. 

No comments:

Post a Comment