21 August 2014

I dalje najgledaniji!

Porodična serija „Srećni ljudi“ trenutno se reprizira na RTS-u po šesti put od svog premijernog emitovanja i dalje je na samom vrhu. Kako navodi javni servis, serija „Srećni ljudi“ je najgledanija serija na domaćim televizijama.

Ovo je prva serija koja je rađena u produckiji RTS-a nakon raspade Jugoslavije. Autor i scenarista ovog projekta je Siniša Pavić, do je saradnik na scenariju bila njegova supruga Ljiljana Pavić. Režiju potpisuju Aleksandar Đorđević i Slobodan Šuljagić. Serija ima 70 epizoda i novogodišnji specijal u trajanju od 45 minuta.

Glavni junaci u seriji su članovi porodice Golubović (otac, majka, njihov sin, sinovljeva žena i njihovo dvoje dece). U vreme sankcija i teškog života, ova porodica suočava se sa problemima u svakodnevnom životu. Svako je prinuđen da se snađe na svoj način.

Uloge u ovom projektu su genijalno izneli Velimir Bata Živojinović, Radmila Savićević, Živojin Milenković, Desimir Stanojević, Tanja Bošković, Zlata Numanagić, Dubravka Mijatović, Jugoslava Drašković, Svetislav Goncić, Janko Milivojević, Nikola Simić, Danilo Lazović, Ljiljana Dragutinović, Dragan Jovanović, Katarina Vićentijević, Lepomir Ivković, Zoran Rankić, Eva Ras i mnogi drugi.

„Srećni ljudi“ su se premijerno prikazivali od 12.09.1993 do 30.06.1996 godine. Ova serija bi trebala da bude domaći zadatak svi današnjim režiserima i scenaristama, da smisle projekat koji će moći kompletna porodica da gleda, koji nešto vredi. Našim televizijama je preko potreban domaći program, ali u poslednje vreme svi oni daju šansu i prostora stranim projektima. Domaće je ipak bolje govore rejtinzi, jer i nakon toliko repriza kultna serija „Srećni ljudi“ je najgledaniji igrani program na svim televizijama!

1 comment:

  1. Serija snimana sa perfektnim umetnicima glumcima i glumicama, scenario perfektan, rezija perfektna, u ono suludo vreme 90-tih ...
    Stvorena je za narod, zato je i gledana, i u reprizama !!!

    ReplyDelete