28 December 2013

Novogodišnje predstave za decu

Pozorišne predstave imaju veliki značaj za malu decu. Zbog toga pozorišta pre Novogodišnje praznike gledaju kako da obraduju mališane svojim repertoarima. Blog “Kulturna Srbija” vam donosi tri  nogovodišnje predstave koje bi vaši mališani trebali pogledati.

“Novogodišnja noć u Merlinovom zamku”

Ova predstava je urađena prema autorskom tekstu Sandre Rodić Janković, premijerno je izvedena pre 11 godina u Malom pozorištu “Duško Radović”. Predstava se prikazivala pred novogodišnje praznike a o njenom uspehu govori čak preko 150 izvođenja. Ove godine “Novogodišnja noć u Merlinovom zamku” je obnovljena i ponovo stavljenja na repertoar. Ova predstava govorio o Merlinu, najmoćnijem čarobnjaku među vilama i vilenjacima koji dovodi zlu vešticu na suđenje, a za svedoke poziva junake iz popularnih crtanih filmova Volta Diznija (Malu Sirenu, Zver, Ivicu i Maricu, Duha iz Aladinove lampe, Uspavanu lepoticu, Kruelu De Vil). Ovi popularni junaci zajedno sa decom (publikom), odlučuju na koji način će veštici biti presuđeno. Predstava obiluje vizuelnim efektima, songovima, plesnim numerama... I naravno, u duhu novogodišnjih praznika, Deda Mraz, na kraju, pomogne svedocima i poroti (publici) da pravično presude veštici.
U predstavi igraju: Bojan Lazarov, Vladislava Đorđević, Aleksandra Anđelković, Alek Rodić, Sandra Rodić Janković, Jovana Cvetković, Nenad Radović i Ljiljana Peroš.

“Veštice protiv Deda Mraza”

Najpoznatije pozorište za decu “Boško Buha” kao i svake godine za svoje najmlađe posetioce priprema Novogodišnje predstave. Tako je i ove godine. Za tekst je zadužena jedna od najboljih dramskih pisaca Milena Depolo dok je režiju sjajno odradio Boško Đorđević. Zbog velikog interesovanja za predstavu “Veštice protiv Deda Mraza” otvoreni su i novi termini”.
U predstavi igraju: Katarina Marković, Bojana Ordinačev, Andrijana Oliverić, Nemanja Oliverić, Dragoljub Denda

“Novogodišnja zavrzlama”

Mikser House je prepiremio nezaboravan novogodišnji provod za mališanje.
„Novogodišnja zavrzlama“ je šaljiva predstava sa mnogo prednovogodišnjih zavrzlama. Lana je zadužena da pripremi sve za dolazak Deda Mraza. Ona će mu pomoći da podeli paketiće deci. Problem je što Deda Mraz kasni. Dva prevaranta Dugi i, koristeći situaciju pokušavaju sve paketiće da prisvoje sebi. Dugi se maskira u Deda Mraza, a Boki izigrava njegovog pomoćnika. Snalažljiva Lana, uz pomoć dece i uvek potrebne čarolije, uspeva da osujeti plan ove dvojice i zajedno sa decom dočeka Deda Mraza.
U predstavi igraju: Borka Tomović, Dubravko Jovanović i Igor Damnjanović

No comments:

Post a Comment