06 April 2016

NA LICU MESTA: Solistički koncert Nemanje Guzijana

Mnoštvo mase ispred kulturnog centra u Apatinu sa nestrpljenjem je očekivalo osam časova i početak četvrtog po redu solističkog koncerta mladog i talentovanog Nemanje Guzijana.

foto: Nemanja Plavšić
Nakon što su se mesta popunila a svetla pogasila, tišinom se isčekivao početak koji je označen video snimkom (introm) čiji je idejni tvorac bio sam Nemanja. Koncert je započeo pomalo neobičnom pesmom pod nazivom "Sahtijan" koju u originalu izvodi Božo Vrećo.
Simpatičnom dobrodošlicom kojom je izazvao smeh ali i aplauze, kocert je nastavljen sa pesmom "Lejlija" koju je Nemanja posvetio svojoj majci koja ga je bodrila iz prvog reda, mnogi iz publike su plakali uz ovu pesmu.

U prvom bloku koncerta koji je bio acapella izvedene su i pesme “Majka sinu kose milovala”, “Jalah”, a velike ovacije su bile tokom pesme “Ah ruse kose curo imaš” sa kojom je i zatvoren prvi deo koncerta.



Za drugi blok koncerta Nemanja je pozvao da mu se na sceni pridruži čovek za kojeg je rekao da mu je velika podrška, da mu je uvek izlazio u susret tokom učešća u “X factoru”, a u pitanju je Duško Mesinovski. Uz pratnju na klaviru u drugom bloku otpevane su pesme kao što su “Srce mi boluje”, “Devojko mari hubava”, “Anđeo”, “Čaje šukarije” kao i Nemanjin favorit “Zajdi zajdi” za čije je izvođenje rekao da očekuje da će ostaviti poseban utisak.


Poslednji, treći deo koncerta, bio je posvećen pesmama na matricu. Uz pesmu “Marko kosi trava detelina”, Nemanja je uputio srdačne pozdrave svojoj profesorki - mentorki Bojani Nikolić koja je zbog trudnoće bila sprečena da prisustvuje koncertu. Potom je usledila pesma zbog koje je cela sala kulturnog centra pevala - “Voda” od Slobodana Trkulje sa kojom je Guzijan nastupao na takmičenju “X factor”.

Za sami kraj koncerta, baš kao što je i najavljeno predstavljen je spot kao i prva autorska pesma “Sklopi oči” po kojoj i koncert nosi ime.Spot možete pogledati OVDE

foto: Nemanja Plavšić
Ljudi puni utisaka izlazi su iz sale. “Svaka čast. Bravo za mladog Nemanju. Neka samo tako nastavi, da mu budemo redovni gosti i na sledećim koncertima, koji će biti verujem sve bolji i bolji”, glasio je jedan od komentara. “Zaista ne znam šta bih rekla, puna sam utisaka, emocija, u jednom trenutku sam se naježila od jačine emocije, suze su mi same krenule uz određene pesme, osećam veliku radost što sam bila prisutna na ovakvom koncertu”, poverila nam se simpatična baka.

Dakle da sumiramo, provod odličan, emocije pucaju visoko, smeh, a plakanje uz pesme čini ovaj koncert posebnim. Mi iz “Kulturne Srbije” možemo samo da se pridružimo čestitkama i da mu poručimo da jedva čekamo novo raspevano druženje.

No comments:

Post a Comment