31 July 2015

Ljiljana Blagojević: Kultura nikoga ne interesuje!

Opšte je poznata stvar da Dejan Jelača, autor i voditelj kultne emisije "30 minuta" dovodi goste koje nisu toliko prisutni u medijima i iz čijih gostovanja gledaoci njegove emisije mogu da saznaju nešto novo, zanimljivo a opet sve na jednom kulturnom i prijatnom nivou, što je retkost u današnje vreme.

Ovog petka u emisiji "30 minuta" gostuje priznata glumica, prvakinja "Narodnog pozorišta Beograd", dobitnica mnogih glumačkih nagrada Ljiljana Blagojević.

Otkriva da je često u pokretu da puno radi u putuje. Voli da radi i rad je regeneriše. Gledamo je u nastavku serijala "Zaboravljeni umovi Srbija" na RTS-u. Izjavila je da joj je čast i zadovoljstvo što pripada delu tima koji realizuje ovako dragocen projekat. Prenela je i emosija sa nedavnog 200-tog izvođenja predstave "Velika drama" u Narodnom pozorištu koja je održana na tačno 13. godišnjicu od premijere.

Iskreno govori o katastrofalnoj situaciji u kulturi i dodaje da nije sve u nedostatku novca, već i u nedostatku pameti u glavama moćnika koji su na vlasti.

Sa autorom i voditeljem popričala je i o predstavi "Bosin i Sokina" u Zvezdrara teatru, u kojoj igra sa svojom kćerkom Kalinom Kovačević. Priznaje da je odavno prestala da brine kako će njena kćerka odigrati neku ulogu.

Za emisiju "30 minuta" otkriva kako je smršala 20 kilograma i da sada ponovo nosi garderobu iz studentskih dana.

No comments:

Post a Comment