15 August 2015

Predstavljamo: Balada o Katici Prljavici

Baš kao što je u intervjuu za naš blog u januaru ove godine objavio da priprema predstavu za decu, Peđa Damjanović je svoje obećanje i ispunio. Premijerno izvođenje predstave "Balada o Katici Prljavici" planirano je za oktobar mesec na jednoj beogradskoj sceni.



Reč je o eduaktivnoj i interaktivnoj dečjoj predstavi koja je obogaćena pesmama sa prizvukom roka. Glavna junakinja Katica (Marija Veljković) je devojčica koja nije dobra i ne ume da se ponaša. Zahvaljujući svojim novim drugarima, Mimi (Bojana Ordinačev) i Đuri (Peđa Damnjanović), kao i deci iz publice, Katica na kraju shvati šta znači biti pristojan, uredan i društven.

Zanimljiva činjenica vezana za ovaj projekat je upravo ta da je "Balada o Katici Prljavici" ovoj glumačkoj ekipi prvi zajednički projekat posle akademiju, koju su završili u istoj klasi. Premijera ove zanimljive predstave najavljuje se za mesec oktobar.

 
 


Tekst: Marija Veljković
Muzika i aranžman: Zoran Stojić
Dizajn plakata: Miomira Dragičević



03 August 2015

Diplomatik: Priče o putovanjima iz jednog drugačijeg ugla

Emisija "Diplomatic" koja se emituje na televiziji Pink 3, svake subote u 13 časova i nedeljom u repriznom terminu od 23.30 časa, pa i sredom od 22 sata, specifična je po svom sadržaju i onome što može da ponudi gledaocima.

"Diplomatic" je dvadesetominutna autorska emisija koja svoje gledaoce očima ambasadora, bilateralnih predstavnika i eksperata upoznaje sa kulturom, običajima, lepotama i ekonomijom zemalja. Autori emisije sarađuju sa inostranim ambasadorima, direktorima privrednih komora, predstavnicima kulturnih centara i turističkih organizacija iz zemalja širom sveta. Na taj način predstavlja se novi format edukativno-zabavnog karaktera, uz pomoć koga je moguće, bar slikom, obići ceo svet.

„Pokretanje emisije „Diplomatic“ je nešto čemu smo težili svo vreme. Ja sam proputovala govoto čitav svet i to iskustvo želim da podelim sa vama putem ove emisije. Zaista vam hvala što nas gledati, pratite na sajtu i društvenim mrežama. Neka vam koferi tokom emitovanja emisije „Diplomatic“ uvek budu spakovani, nikada se ne zna gde ćemo vas u narednoj epizodi povesti i čime vas sve možemo iznenaditi“ stoji u izjavi autorke emisije Aleksandre Radeč.


Projekat je pod pokroviteljstvom producentske kuće „Wide“ a u ekipi emisije su i Milan Nikolić snimatelj i režiser kao i Aleksandar Tomić koji je PR ovog zanimljivog projekta.