31 July 2015

Ljiljana Blagojević: Kultura nikoga ne interesuje!

Opšte je poznata stvar da Dejan Jelača, autor i voditelj kultne emisije "30 minuta" dovodi goste koje nisu toliko prisutni u medijima i iz čijih gostovanja gledaoci njegove emisije mogu da saznaju nešto novo, zanimljivo a opet sve na jednom kulturnom i prijatnom nivou, što je retkost u današnje vreme.

Ovog petka u emisiji "30 minuta" gostuje priznata glumica, prvakinja "Narodnog pozorišta Beograd", dobitnica mnogih glumačkih nagrada Ljiljana Blagojević.

Otkriva da je često u pokretu da puno radi u putuje. Voli da radi i rad je regeneriše. Gledamo je u nastavku serijala "Zaboravljeni umovi Srbija" na RTS-u. Izjavila je da joj je čast i zadovoljstvo što pripada delu tima koji realizuje ovako dragocen projekat. Prenela je i emosija sa nedavnog 200-tog izvođenja predstave "Velika drama" u Narodnom pozorištu koja je održana na tačno 13. godišnjicu od premijere.

Iskreno govori o katastrofalnoj situaciji u kulturi i dodaje da nije sve u nedostatku novca, već i u nedostatku pameti u glavama moćnika koji su na vlasti.

Sa autorom i voditeljem popričala je i o predstavi "Bosin i Sokina" u Zvezdrara teatru, u kojoj igra sa svojom kćerkom Kalinom Kovačević. Priznaje da je odavno prestala da brine kako će njena kćerka odigrati neku ulogu.

Za emisiju "30 minuta" otkriva kako je smršala 20 kilograma i da sada ponovo nosi garderobu iz studentskih dana.

30 July 2015

Letnja pauza za ekipu emisije "Ko vam dade termin?"

Jedna od omiljenih televizijskih emisija ekipe portala "Kulturna Srbija" je svakako "Ko vam dade termin?" koja se emituje subotom u 19 na Našoj televiziji (bivša Sky+). Prirodni humor, zabavni gosti i sada već legendarni voditeljski par Zorana Pavić i Nenad Škundrić svakom novom emisiju uspeli su dobro da zabave svoje gledaoce.



Međutim došlo je vreme za i te kako zasluženu pauzu, pa je tako i završeno snimanje druge sezone ove emisije. Gledaoci će u narednom periodu u redovnom terminu moći da pogledaju "Best of" emisije koje će sadržati najzanimljivije i najsmešnije trenutke iz druge sezone.

Kako smo čuli, leto za Zoranu i Nenada biće vredno jer kako najavljuju u novu treću po redu sezonu emisije koja bi trebalo da startuje u septembru pripremiće nove rubrike i pokušati da predstave emisiju u malo drugačijem svetlu. Ali to nije jedini projekat koji zajedno pripremaju budući da se "priča" da se priprema i jedna pozorišna predstava, ali o tome drugom prilikom.

"Kulturna Srbija" će i dalje verno pratiti rad naših dragih voditelja i redovno obaveštavati o novostima i projektima koji su spremili za nas.